به گزارش پیمان دوستی ، نشست خبری پانزدهمین جشنواره تجسمی فجر با حضور عبدالرضا سهرابی ـ مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس میرهاشمی ـ دبیر جشنواره پانزدهم ـ و سید مصطفی زراوندیان ـ دبیر بخش تجسم هنر (فجر استانها) ـ امروز (دوشنبه) سوم بهمن ماه برگزار شد.
جشنواره محدودیتی قائل نشده است
در ابتدای این نشست، عبدالرضا سهرابی بیان کرد: وقوع انقلاب بهمن سال ۱۳۵۷ به زعم همه اندیشمندان و نخبگان سیاسی دنیا، انقلابی با تموم وجوه بود. همواره دیدهایم که انقلابها بعد از به سرانجام رسیدن دچار زیان و از آرمانهای خود خارج میشوند اما انقلاب ما همچنان بعد از چهار دهه با قدرت ادامه میدهد. این انقلاب قبل از اینکه سیاسی باشد باعث شد یکسری اندیشه و سلوک وارد اجتماع ایران شود که تاثیرگذار بود. این اندیشه بر هنر نقش مستقیم داشته و هنر هم توانست با زبانی گویا و رسا موثر در بازگو کردن حقایق و اهداف انقلاب باشد. جشنوارههای فجر برآمده از همین تفکر و اندیشه است؛ لذا توانستهاند در این فضا جایگاه درخشان خود را نشان دهند.
او ادامه داد: جشنوارههای فجر آوردگاه هنرمندانی است که در آن میتوانند هنر خود را در عالیترین سطح ارائه کنند. هر هنرمندی که دستی بر آتش دارد میتواند در جشنواره تجسمی فجر حضور داشته باشد؛ زیرا جشنواره با توجه به گستردگی موضوعی که دارد محدودیتی برای کسی قائل نشده است. روح بیانیه گام دوم جشنواره تجسمی فجر، امید و نگاه خوشبینانه به آینده است. این مهم در جهاد تبیین موقر است که عرصه تجسمی موضع و موقعیتی است که بسیار در این راستا میتواند کمک کننده باشد. این هوشمندی و آگاهی هنرمندان بود که امسال با وجود شرایط موجود توانستند افتخار بیافریند و برگ زرینی بر هنر انقلاب رقم زده باشند.
جزئیاتی از پانزدهمین جشنواره تجسمی فجر
میرهاشمی نیز به عنوان دومین سخنران در بیان جزئیاتی از پانزدهمین جشنواره تجسمی فجر گفت: جشنواره تجسمی فجر پانزدهمین گام خود را برمیدارد و طبیعتاً طی دوران برگزاری با بازخوردهایی طرف بوده که سعی کرده از آنها بهره ببرد و خود را به گامهای بالاتر برساند. سال گذشته، ایده و گامهایی را تدوین کردهایم که امیدوارم مسیری برای رشد باشد. در این جشنواره سعی کردهایم همه سطوح مختلف جامعه را در نظر بگیرم و بر اساس همین امر، موضوع آزاد را انتخاب کردیم. فراخوان جشنواره چهاردهم آبان صادر شد و هنرمندان تا ۲۹ آذر فرصت داشتند آثار خود را ارسال کنند.
او ادامه داد: بعد از آن انتخاب و داوری را داشتیم و در رشتههایی مثل عکاسی، گرافیک، کاریکاتور و تصویرسازی داوری در یک مرحله و رشتههای حجم، نگارگری، نقاشی و خوشنویسی را در دو مرحله داوری کردیم. همچنین دو شاخه طوبی زرین و قلهها را داشتیم. بخش کاریکاتور بینالملل را هم امسال داریم به امید اینکه سال آینده بتوانیم فجر را بینالمللی برگزار کنیم. بخش پوستر را هم داریم که یک بحث استاد شاگردی در آن مطرح است. در مجموع یکی از بخشهای بسیار ویژه، بخش «تجسم هنر» است؛ زیرا یکی از گامهای موثر و قابل افتخار رفتن به سمت شناسایی هنرمندان شهرستانها و استفاده از استعدادهای موجود در آنجا است. به طور کلی ۳۸۰۱ نفر با ۸۶۲۷ اثر در هشت رشته در جشنواره حضور دارند.
منبع : ایسنا